Ge-wel-dig! Een pagina vól boeken voor de lekkerbek in jezelf. Want stiekem zijn we wel allemaal wat verzot op chocolademousse en zelfgemaakte ijsjes, niet? Hier vind je dus mijn persoonlijke favorieten als het om kookboeken gaat. Veel experimenteer- en leesplezier, maar vooral: veel succes!
STEPHANE LAGORCE
De Smaak van Chocolade, één van mijn favorietjes, is een soort handleiding om chocola te proeven en te combineren met niet altijd voor de hand liggende dingen. In de tweede helft staan er ook 40 recepten en tips in, inclusief foto's. De foto's alleen al zijn een goede reden om het boek aan te schaffen vind ik. Wat ik ook zo leuk vind aan het boek, is het feit dat het lijkt op een grote chocoladereep, wat je nog meer zin geeft in chocolade.
JEROEN MEUS
Heel Vlaanderen kent hem natuurlijk wel: Jeroen Meus, dé sympathieke tv-kok die iedereen kan leren koken. Ik moet je natuurlijk ook niet vertellen dat hij dagelijks, van maandag tot vrijdag Dagelijkse Kost presenteert, en er ondertussen ook 4 boeken zijn verschenen onder zijn naam. In elk boek staan recepten die gemakkelijk zijn te bereiden, en ook nog eens super lekker zijn. Dus mensen, maak dat je in de boekenwinkel staat en één van zijn boeken mee naar huis neemt (of ze allemaal mag ook natuurlijk).
Eet smakelijk ;)
KRIS VERBURGH
ANNE DEBLOIS
Oh chocolade... Verrukkelijk op elk moment van de dag, nacht of ergens tussenin. Maar een reep is maar een reep, en er is zo veel meer mee te doen dan gewoon het bruine stukje geluk (want dat is het toch, niet?) uit zijn verpakking te nemen, het in je mond te steken en eens flink te kauwen. Nog steeds niet overtuigd? Anne heeft al 5 boeken geschreven met recepten rond chocolade, die alle 5 (ja, álle 5) bestsellers werden in Frankrijk. En geef nu toe, Frankrijk kent er toch wel wat van. Het boek telt maar liefst 70 receptjes én je krijgt er nog een boel weetjes bij over -je raadt het al- chocola.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten